Over ons
Familie Van Meurs viert dubbel jubileum
April 2011 stond familie Van Meurs uitgebreid stil bij het 40 jarig slagersjubileum van Eef. Dat is niet het enige jubileum; de geschiedenisboeken maken duidelijk dat Eef’s grootouders het bedrijf precies 110 jaar geleden hebben opgericht. Genoeg redenen voor een feestje! Hoewel hij het stokje officieel 40 jaar geleden van vader Frans overnam, was Eef als kleine jongen al dagelijks in en om de slagerij te vinden. Vanaf nu zal hij– samen met Rina – geleidelijk aan een stapje terugdoen. Op termijn zullen zoons Erwin en Ferry hun vader opvolgen. Hierbij mogen zij rekenen op de steun van het team vakkundige medewerkers én Corina, Mandy en Ilse.
Vlees van vertrouwde mesters
Al van oudsher betrekt Slagerij Van Meurs dieren van kleinschalige bedrijven uit de regio. Deze boeren kenmerken zich door een uiterst dier- en milieuvriendelijke werkwijze. Wekelijks bezoekt Eef de boeren en ziet hij toe op een goede opvoeding van de dieren. Zo bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig stukje vlees uit eigen slachterij.
Ambachtelijke werkwijze
Vervolgens benen Erwin en Ferry de vleesdelen in de productieruimte annex worstmakerij uit. Niet alleen snijden zij het vlees tot het assortiment vers vlees en vleesspecialiteiten – zoals u dat in de toonbank terugvindt – ook maken zij zelf worst en vleeswaren. Getuige de vele certificaten en bekroningen, vallen de eigengemaakte worst en vleeswaren niet alleen bij de klanten in de smaak!
Compleet assortiment
Juist omdat Slagerij Van Meurs er een bijzonder ambachtelijke werkwijze op nahoudt, is het assortiment groot. Naast rund-, varkensvlees en kip vinden liefhebbers hier ook kalfs- en lamsvlees. Beroemd zijn de eigengemaakte worst en vleeswaren. Ook de salades uit eigen worstmakerij vinden gretig aftrek. Voor de ‘snelle’ koks zijn er dagverse maaltijden en lekker gegrilde specialiteiten.